A Fike FM200 oltórendszer tökéletesen alkalmas számítógép központok, távközlési berendezések, villamos kapcsoló termek, archívumok, nagy értékű gyógyászati berendezések védelmére. Sok helyen használják a korábban már betiltott Halon1301 oltórendszerek kiváltására.

Általánosságban kimondható, hogy érzékeny villamos berendezések védelmére kítűnő, ahol fontos a minimális állásidő és az, hogy az oltógáz ne okozzon kárt a védett eszközökben. Ezen felül a gáz akkor is alkalmazható, ha emberek által elfoglalt termekről van szó, mert a gáz az oltási koncentrációban nem ártalmas az egészségre.

Ha fontos szempont, hogy az oltórendszer palackjai a lehető legkissebb helyet foglalják el, szintén az FM200 az ideális választás. Az oltógáz folyadék halmazállapotban kerül tárolásra a palackokban, melyet Nitrogén gáz tart nyomás alatt. Nagyjából egy FM200 rendszer palackjainak helyigénye a hetede egy CO2 vagy inert gázos oltórendszerhez képest.

A rendszerrel védhetőek A és C osztályú, valamint B osztályőú tüzek is. A kockázati tényező függvényében tervezéskor kell meghatározni a megfelelő oltási koncentrációt.

Az FM200 rendszer alkalmazását az alábbi esetekben kerülni kell:

Olyan anyagok esetében, melyek levegő jelenléte nélkül is képesek oxidálni.

Reaktív fémek védelmére, mint lítium, magnézium, titán, cirkónium, uránium, plutónium.

Fémhidridek oltására, mint szódium hidrid, lítium alumínium hidrid

Anyagok, melyek képesek önállóan hőt fejleszteni (pl. szerves peroxidok, vagy hidrazin)

Kérdezz Tőlünk:
  1. E-mail cím:*
    Hiányzó adat!
  2. Kérdés:*
    Hiányzó adat!
  3. Rossz biztonsági kulcs!